Om oss

Lär dig mer om vår förening och ta del av vårt arbete här.

Föreningen bildades 1976 tillsammans med Munkfors, som den sjätte av Reumatikerförbundets 174 lokalföreningar.

Efter 10 år beslöt Munkfors bilda egen förening. Då blev Hagfors -Ekshärad tillsammans. Det var en livaktig förening med 210 medlemmar som anordnade resor och auktion i närradion för att nämna några exempel på verksamheten. Och inte att förglömma välgörenhetskonserten med Christer Sjögren i samband med föreningens 20-års jubileum.

Idag är vi är en liten förening men vill gärna bli fler. Du behöver inte vara reumatiker för att bli medlem. Du som anhörig, vän eller om du bara vill stödja oss är lika varmt välkommen till vår verksamhet, där vi fokuserar på att träffas, träna och trivas tillsammans. Vi har ett bra samarbete med Hagfors Kommun, ABF, andra föreningar och aktörer.

Vi vill vara en mötesplats med god gemenskap, där man har trevligt, känner sig välkommen och blir bemött med öppenhet, värme och respekt


Vill du bli medlem klicka här

Vart går medlemsavgiften? 

Föreningarna får tillbaka 100:-,

Distriktet får 50:-

Förbundet får 100:-

Av de 100:- som förbundet får används ca 60 % till medlemstidningen. Resten används till arbetet med kunskapsspridning, påverkan och stöd.

Att vara medlem i Reumatikerförbundet kostar 250 kronor/år. Du kan också välja att betala per månad, och då är kostnaden 21 kr/månad (om du betalar med autogiro).

Om ni är fler i ert hushåll har vi familjemedlemskap med lite rabatterat pris:

Om ni är två personer kostar det 350 kr för er båda (29 kr/månad via autogiro)

Om ni är tre personer eller fler kostar det 400 kr (34 kr/månad via autogiro)

Betald medlemsavgift öppnar upp för aktiviteter

För att kunna delta i föreningsaktiviteter behöver din medlemsavgift vara betald. Det kan till exempel vara en förutsättning för att du ska kunna delta i en bassängträning som föreningen anordnar eller andra aktiviteter så som föreläsningar, resor eller andra evenemang.

Unga Reumatiker

Om du är upp till 30 år och blir medlem i Reumatikerförbundet kan du samtidigt välja att bli medlem i Unga Reumatiker. Det kostar inget extra!

Du kan bli medlem i Unga Reumatiker även om du redan är familjemedlem. Ring eller mejla oss så ordnar vi det.

Telefon: 08 505 805 00 eller [email protected]